WIERSZE: HAIKU – Agnieszka Wiktorowska-Chmielewska

SZUFLADA poleca:

38844776_150487015815584_8139554881003323392_n
Fot. Marta Mazurkiewicz

Pieśń nad pieśniami

Podrygi wiosny
Miłosny trel słowika
Głos Boga nocą.

 

Błogostan

Sypiące bielą
Miododajne czeremchy
Dłoń ukochanej.

 

Niewidzialne

Mglisty poranek
Ogród pełen tajemnic
Po tamtej stronie.

 

***
Październik w złocie
Kroczy po leśnych ścieżkach
Człowiek sam z sobą.

 

***
Ocean życia
Między niebem a ziemią
Matczyne serce.

About the author
Kinga Młynarska
Mama dwójki urwisów na pełny etat, absolwentka filologii polskiej z pasją, miłośniczka szeroko pojętej kultury i sztuki. Stawia na rozwój. Zwykle uśmiechnięta. Uczy się życia...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *