Podsumowanie poetyckich poniedziałków 2014

wieczne-pioro-fot-onet.pl_-277x185Teksty poetyckie (recenzje tomików, przegląd twórczości, felietony) pojawiały się na Szufladzie sporadycznie, dopiero w 2014 roku nastąpił prawdziwy ich wysyp. Przez pierwsze półrocze dość nieśmiało poezja torowała sobie drogę, by od 16 czerwca stać się gotowym projektem – działem Poezja na Szufladzie. Z tego miejsca bardzo dziękuję Redaktor Naczelnej za zaufanie i za wiarę w poezję i sens tworzenia osobnego działu.

Spotykamy się z Wami w każdy poniedziałek. Publikujemy recenzje tomików i książek okołopoetyckich, felietony, a przede wszystkim utwory poetów (i omówienie twórczości niektórych z nich/Was). To właśnie teraz jest czas na najważniejsze podziękowania – dziękuję Wam, czytelnikom i poetom. Dziękuję, że współtworzycie ze mną nasz dział. To niezwykłe uczucie, gdy na adres poezja@szuflada.net trafiają wiersze, komentarze, prośby o ocenę, wskazówki, publikację oraz pytania czy komentarze dotyczące sztuki. Ta wymiana wiadomości to zawsze spotkanie bardzo miłe i inspirujące. Cieszę się, że wielu z Was pamięta o mnie również po publikacji – że dzielicie się swoimi nowymi utworami, sukcesami. Dzięki mojej intensywnej w ostatnim półroczu (choć i wcześniej również) pracy poznałam mnóstwo fantastycznych osób – poetów, w większości amatorów, debiutantów. Cudownie, że tworzycie i wychodzicie ze swoją sztuką poza własne szuflady, a najlepsze jest to, że trafiacie do nas, dając nam prawdziwą przyjemność odbioru.

Dziękuję również pani Iwonie i całemu wydawnictwu słowo/obraz terytoria, które jako pierwsze podjęło współpracę z działem Poezja, zaufało nam i udostępniło mnóstwo wartościowych lektur, głównie tomików poetyckich. Mam nadzieję, że w 2015 również wspólnie będziemy promować dobrą poezję.

Nad tekstami czuwa niezawodna korektorka – dziękuję, Magdo, za zaangażowanie i cenne uwagi.

Dziękuję wszystkim czytelnikom, zachęcam do odwiedzin, czytania, przeżywania i dzielenia się wrażeniami. Każdy sygnał z Waszej strony motywuje do dalszej pracy.

Do zobaczenia w liryczne poniedziałki 2015 roku!

Kinga Młynarska

About the author
Kinga Młynarska
Mama dwójki urwisów na pełny etat, absolwentka filologii polskiej z pasją, miłośniczka szeroko pojętej kultury i sztuki. Stawia na rozwój. Zwykle uśmiechnięta. Uczy się życia...

komentarz

  1. Ja również dziękuję Ci, droga Kingo, za harmonijną współpracę i niesamowite efekty, które osiągasz w dziale poezja na Szufladzie. Życzę Ci tylko samych pozytywnych komentarzy, utwierdzających Cię w Twojej pracy i literackiej misji. 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *