KONKURS poetycki: Kształt miłości

13   DSCF4049
fot. P. Karczewski

Kochani,

„Tym, którzy kochają poezję i tym, którym blisko, by ją pokochać” – tak zadedykowała swój najnowszy tomik Eliza Segiet.

Zbliża się Dzień Miłości! Walentynki to doskonała okazja, żeby wyrazić swoje uczucia. Najlepiej zrobić to za pomocą poezji!

Dlatego proponujemy Wam konkurs poetycki – „Kształt miłości” (tytuł wiersza z tomiku Elizy Segiet), w którym do wygrania są 3 nagrody, w skład każdej wchodzą: tomik „Myślne miraże” Elizy Segiet oraz tomik „Miraże” Magdaleny Węgrzynowicz-Plichty.

DSC00852

okladka 2

Wybieracie najpiękniejszy/najlepszy wg Was wiersz o miłości (mile widziany własnego autorstwa) i przypisujecie mu własną (miłosną) dedykację.

Uwaga! Pamiętajcie, że rodzajów miłości jest wiele, m.in. ta, którą dzielimy się z Wami i którą w doskonały sposób wyraża m.in. Eliza Segiet w swoich wierszach – miłość do poezji!

Na prace czekamy do 10.02.2015 pod adresem poezja@szuflada.net.

Wyniki poznamy w Walentynki, a ewentualna publikacja Waszych prac nastąpi 16.02.

Bawcie się dobrze!

Regulamin konkursu

  1. Organizatorem konkursu jest Magazyn Kulturalno-Literacki Szuflada, dostępny pod adresem www.szuflada.net.
  2. W konkursie mogą wziąć udział osoby, które zamieszkują terytorium Polski i przekroczyły 18 rok życia.
  3. Warunkiem uczestnictwa jest nadesłania wymaganej pracy na adres: poezja@szuflada.net.
  4. Termin nadsyłania wierszy: 10 lutego 2015 roku.
  5. Plik w formacie *doc lub *rtf należy podpisać imieniem i nazwiskiem.
  6. Jury w składzie:

–    Eliza Segiet – autorka tomiku wierszy,

–    Magdalena Węgrzynowicz-Plichta – autorka tomiku wierszy,

–     Kinga Młynarska – redaktor działu Poezja.

  1. Spośród nadesłanych prac zostaną wybrane 3 najlepsze. Ich autorzy zostaną nagrodzeni tomikami poezji.
  2. Uczestnicy konkursu wyrażają zgodę na bezpłatną publikację swoich dzieł (wiersz + dedykacja) na łamach Szuflady.
  3. Nagrody zostały przekazane przez poetki i nie podlegają wymianie na gotówkę.
About the author
Kinga Młynarska
Mama dwójki urwisów na pełny etat, absolwentka filologii polskiej z pasją, miłośniczka szeroko pojętej kultury i sztuki. Stawia na rozwój. Zwykle uśmiechnięta. Uczy się życia...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *