Konkurs poetycki- „Kadry umysłu”

Drodzy czytelnicy,

Szuflada nie próżnuje i w tym roku przygotowała dla Was kilka ciekawych konkursów. Pierwszy z nich- Mówimy Sontag zakończył się w tym tygodniu. Kolejny konkurs- „Kadry umysłu” zabierze nas w zupełnie inne tereny – chcemy zachęcić naszych czytelników, żeby spróbowali swoich sił w poezji.

Warunkiem uczestnictwa w konkursie poetyckim – „Kadry umysłu” (nazwa zaczerpnięta z utworu o takim samym tytule autorstwa pani Elizy Segiet) jest napisanie utworu poetyckiego, do którego inspiracją będą fotografie pana Piotra Karczewskiego, zawarte w tomiku „Romans z Sobą”. Każdy uczestnik może wysłać maksymalnie dwie prace.

Regulamin konkursu „Kadry umysłu”

1. Organizatorem konkursu jest Magazyn Kulturalno-Literacki Szuflada, dostępny pod adresem www.szuflada.net
2. W konkursie mogą wziąć udział osoby, które zamieszkują terytorium Polski i przekroczyły 18 rok życia.
3. Warunkiem przyjęcia pracy do konkursu jest wysłanie maksymalnie dwóch wierszy pt. „Kadry umysłu”  na adres: felietony@szuflada.net z hasłem”wiersze” w temacie maila.

Czekamy na wasze wiersze  (marginesy standardowe, wyjustowane, czcionka Times New Roman, wielkość 12, interlinia 1,5) , które będą inspirowane fotografiami pana Piotra Karczewskiego, zawartymi w tomiku.
Chętnie poznamy Wasze poetyckie interpretacje tych prac.

4. Termin nadsyłania wierszy: 28 lutego 2014 roku.
5. Plik w formacie *doc lub *rtf należy zapisać według wzoru: Tytuł pracy, imię i nazwisko.
6. Nadesłane prace nie mogą nosić znamion plagiatu.
7. Jury w składzie:

–    Eliza Segiet – autorka tomiku wierszy

–     Kinga Młynarska- autorka i recenzentka tekstów na Szufladzie- w tym poezji

–     Karolina „Mangusta” Kaczkowska- redaktorka działu felietonów i okolic grozy

8. Spośród nadesłanych prac zostaną wybrane 3 najlepsze. Ich autorzy zostaną nagrodzeni tomikami wierszy Elizy Segiet.
9.  Uczestnicy konkursu wyrażają zgodę na bezpłatną publikację swoich dzieł na łamach Szuflady
10. Nagrody nie podlegają wymianie na gotówkę.

konkurs (2) konkurs (3)konkurs (1)

About the author
Magdalena Pioruńska
twórca i redaktor naczelna Szuflady, prezes Fundacji Szuflada. Koordynatorka paru literackich projektów w Opolu w tym Festiwalu Natchnienia, antologii magicznych opowiadań o Opolu, odpowiadała za blok literacki przy festiwalu Dni Fantastyki we Wrocławiu. Z wykształcenia politolog, dziennikarka, anglistka i literaturoznawczyni. Absolwentka Studium Literacko- Artystycznego na Uniwersytecie Jagiellońskim. Dotąd wydała książkę poświęconą rozpadowi Jugosławii, zbiór opowiadań fantasy "Opowieści z Zoa", a także jej tekst pojawił się w antologii fantasy: "Dziedzictwo gwiazd". Autorka powieści "Twierdza Kimerydu". W życiu wyznaje dwie proste prawdy: "Nikt ani nic poza Tobą samym nie może sprawić byś był szczęśliwy albo nieszczęśliwy" oraz "Wolność to stan umysłu."

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *