WYNIKI KONKURSU POETYCKO-FOTOGRAFICZNEGO: Obiektywem duszy Twojej

admin-ajax
fot. Agata Kulawiec

Miło nam poinformować, że są już wyniki Konkursu „Obiektywem duszy Twojej„.

Wybór był niezwykle trudny, bo – jak to z poezją bywa – decydowały subiektywne odczucia czterech osób (każda o nieco innym artystycznym guście). Wszystkie prace zawierają w sobie magię i pierwiastek liryczny.

Najchętniej „portretowaliście” wiersz Uładzimiear Arłowa, zaraz po nim wybieraliście utwór „Czym jest droga”. Po jednej fotograficznej interpretacji dostały pozostałe dwa wiersze.

Nie przedłużając – przyznaliśmy jedną nagrodę główną (pakiet książek prezentowany w konkursowym poście) oraz dwa wyróżnienia. Wszystkie trzy osoby dostaną po książce-niespodziance od wyd. Zysk i S-ka. Z laureatami skontaktujemy się mejlowo.

I MIEJSCE

Martyna Beskiewicz (inspiracja: Uładzimier Arłou – „Tamto lato”)

martyna beskiewicz

 

WYRÓŻNIENIE

Karol Pantelewicz (inspiracja: Uładzimier Arłou – „Tamto lato”)

Karol Pantelewicz - Tamto lato

WYRÓŻNIENIE

Milena Zaremba (inspiracja: Primož Čučnik – „Czym jest droga”)

Geometry

Wszystkim serdecznie dziękujemy za udział w konkursie, a laureatom gratulujemy. 

About the author
Kinga Młynarska
Mama dwójki urwisów na pełny etat, absolwentka filologii polskiej z pasją, miłośniczka szeroko pojętej kultury i sztuki. Stawia na rozwój. Zwykle uśmiechnięta. Uczy się życia...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *