WIERSZE: Rafał Łakomy

SZUFLADA poleca:

Profilowe

***
To dziwne że gdy na mnie patrzysz rozpływam się
W powietrze wnikam
Chcąc czy nie chcąc idę
Staram się być sobą lecz to niemożliwe
Wpatruję się w Twój wzrok i unikam go
bo w chwile które na mnie zerkasz uciekam o milę
Stając chwilę dalej
Pragnąc by być bliżej
Wtapiam się w korytarz
Jestem tu więc żyję
Często milczę i głos mi zatyka
Nie wydobywam z siebie dźwięku lecz me serce bije
Z dezaprobatą oceniam własne zachowanie
Nie wiem co powoduje że tak się stanie
Zamykam oczy by słyszeć więcej
By chcieć więcej
By mieć więcej
Ciebie
Ciebie
Ciebie
Mam w mózgu pranie
Każdego dnia losowanie czy spotkam Ciebie
By powtórzyć to samo i nie zrobić więcej
By pragnąć bardziej i uciekać częściej
Od Ciebie do Ciebie
Od Ciebie do Ciebie
Od Ciebie do Ciebie
***
Brak komunikacji ze światem lokalnym
Nie mam pojęcia dlaczego żyję
Umieram z tęsknoty za magicznym światem
Za życiem które może kiedyś odkryję
Nie pragnę tak wiele
Odrobinę troski
Spotkań trwających do późnej nocy
Muzyki głośnej leżąc na podłodze
Rozmyślając nad życiem
Czując Twój dotyk

Żyję w swoim świecie
Żyję marzeniami
Bez granic dla szczęścia, miłości i żali
***
Boję się o rzeczy których jeszcze nie ma
– o sprawy które nie są zbyt widoczne
Pragnę załagodzić przyszłość
Mniej cierpienia widzieć kiedy do nas dotrze
W pięknie ciemnych chwil i smutku z serca
Który ma nas za swój cel i nie omieszka przestać

Widzę w życiu radość chociaż tak okropnie boję
Boję się o Ciebie i o siebie
Może któreś z nas utonie w bezszelestnym morza tonie
Może
***
Jesteś bierny
Jestem bierny
Jesteś bierny
Jestem bierny
Jesteś bierny
Jestem bierny
Jestem bierny
Jestem bierny

Umarłeś

 

Zapraszamy do odwiedzin strony Autora: Facebook (klik)

About the author
Kinga Młynarska
Mama dwójki urwisów na pełny etat, absolwentka filologii polskiej z pasją, miłośniczka szeroko pojętej kultury i sztuki. Stawia na rozwój. Zwykle uśmiechnięta. Uczy się życia...

komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *