WIERSZE: Kinga Orłowska-Kozioł

SZUFLADA poleca:

10414893_10205878571856768_1002098407328248065_n

Taka ja

Przemijam studząc radości jutra,

boleśnie wpatrując się w lustra cień i ileż bym dała,

by trwać zawsze z tobą

i nie być samotna nawet jeden dzień.

 

 

Fraszka o tych co odeszli
Tlą się wspomnienia zastygłych serc

a płomień skwierczy nad grobem.

I byłeś i byłaś i nie ma cię już

a jesień powiewa chłodem.

 

 

Paraliż marzeń

Pożółkły marzenia, skurczyły się w sobie

a wiatr je rozwiał leniwie.
Z lubością śnieg powalił ciężarem czekając nieustępliwie.

Gnuśnieją i marzną i mają nadzieję, że jeszcze na wieki nie zgasną,

roztopy nie przyszły, nie ocalały a przyszłość mamy za ciasną.

 

 

Czarny protest

W zastygłym czasie wstyd się zabielił

i pobladł nad słonym ich losem

i szeptał i wołał i darł się: Kobiety! Odwagi!
Za losem, za głosem, za ciosem!
3852_10207207383956240_729274784385790876_n

About the author
Kinga Młynarska
Mama dwójki urwisów na pełny etat, absolwentka filologii polskiej z pasją, miłośniczka szeroko pojętej kultury i sztuki. Stawia na rozwój. Zwykle uśmiechnięta. Uczy się życia...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *