WIERSZE: Katarzyna Buczyńska

SZUFLADA poleca:

Katarzyna_Buczyńska (1)

 

Nauka zdobywania

 

Śniłam o zielonym kamyku, szczelnie zamkniętym w dłoni. Żyły pulsowały

rozwieszeniem w czasie.

Miałam szczyt nad sobą – górski lub głupoty, pewność jest zdradliwa, trudno powiedzieć.

Mały

skarb uciekał, choć trzymałam mocno; płynął porem skóry,

kanalikiem palca. Dokąd brniesz, spytałam, a zauważyłam przecież –

zzieleniały moje stopy, pijąc wytrzymałość. Teraz chodzę po szczytach

z czułością tytanu, o wiele łatwiej, zdecydowanie oswajam skały. Czasem widzę kamyczek i otwieram

uszy.  Jeszcze krok, mówi, wchodząc w moje ciało.

About the author
Kinga Młynarska
Mama dwójki urwisów na pełny etat, absolwentka filologii polskiej z pasją, miłośniczka szeroko pojętej kultury i sztuki. Stawia na rozwój. Zwykle uśmiechnięta. Uczy się życia...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *