WIERSZE: Ewa Maja Maćkowiak

SZUFLADA poleca:

11234860_889262631133309_9015330099780145165_n

Kokainowe zwidy.

 

Szeptałeś

„jesteś moją kokainą”

a podzieliły nas

dwie cienkie

czerwone

kreski…

 

****

Przy tobie
dochodzę
zbyt szybko

.

.

.
do ściany
płaczu

 

***

Nie mów o czym myślisz
powiedz co czujesz
może wtedy znajdziemy
antidotum
na… niemiłość.

***

Słowotoki

 

Istnieją słowa niezatapialne

w słonych wodach

łez

może dlatego mowa jest srebrem

a milczenie złotem

 

***

światłoczuli…

 

Miłością

ciemność

rozproszę

światło

przywołam

tyle go

w

tobie

 

***

Bezsamotność

 

Może kiedyś, może gdzieś

w innym życiu

dotkniesz mnie

bezsamotnością

oddechem wskrzesisz

niewiarę

w ciebie

w miłość

bo ona istnieje

jak ty

zapamiętana

feerią barw

choć odległa

to bliska

choć osobna

złączona

dotykiem

 

dusz.

 

 

***

W drodze

 

Nie dostałam cię na zawsze

życie

kramarzyłam z tobą o chwilę

więcej

 

ja wiem że wiesz

ty wiesz że wiem

 

jest jak być musi

kres to kres

tylko żal

 

najzwyczajniej…

 

Więcej poezji p. Ewy na jej stronie: http://ewamackowiak.blogspot.com/

About the author
Kinga Młynarska
Mama dwójki urwisów na pełny etat, absolwentka filologii polskiej z pasją, miłośniczka szeroko pojętej kultury i sztuki. Stawia na rozwój. Zwykle uśmiechnięta. Uczy się życia...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *