WIERSZE: Arkadiusz Aulich

SZUFLADA poleca:

DSCF0826-768x576

Tam i z powrotem

Tam gdzie ludzkie wnętrze odradza się

Latorośl w krystalicznie czystej formie

To dzieło sztuki

Prowadzone przez światłość

W naiwnej prostocie serca

 

Transgeniczni

Za sterami nieodżałowanej kawalkady

Wszystko jawiło się nazbyt prymitywne

Mało zmyślne by sprostać – na Boga

Współczesnej wyobraźni rozbieżnych gatunków

 

Dozgonnie niewdzięczni

Tłoczymy się przez wąski tunel poczęcia

 

 

Amfiteatr

Tajemnicze widowisko

Rozgrywa się na szczycie uwieńczonego amfiteatru

Program od lat poszerza wierny obraz świadomości

 

Nieoczekiwanie przejąłem dowództwo

Teraz siedzę w celi więziennej z myślą że wszystko będzie się kręcić

 

 

Marazm

Pogasły światła

Miliony opuściło ruiny miasta

W Arce pokoleń

Pod specjalnym nadzorem

 

***

Ucho narząd podatny na dźwięki głupoty

                                                                             

 

About the author
Kinga Młynarska
Mama dwójki urwisów na pełny etat, absolwentka filologii polskiej z pasją, miłośniczka szeroko pojętej kultury i sztuki. Stawia na rozwój. Zwykle uśmiechnięta. Uczy się życia...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *