Konkurs poetycki o Nagrodę im. Krystyny i Czesława Bednarczyków

fot. facebook.com/konkurs.opim/
fot. facebook.com/konkurs.opim/

 

Krakowski oddział Stowarzyszenia Pisarzy Polskich oraz Wydział Polonistyki Uniwersytetu Jagiellońskiego ogłaszają trzecią już edycję Konkursu poetyckiego o Nagrodę im. Krystyny i Czesława Bednarczyków.

 
Do grona laureatów Nagrody należą: Urszula Kozioł, Krzysztof Lisowski i Łukasz Nicpan.
 
Wyróżnienie przyznawane będzie za zbiór wierszy wydany w latach 2016–2017.
Prawo zgłaszania kandydatur mają: instytucje kulturalne, wydawnictwa, stowarzyszenia twórcze oraz krytycy literaccy. Termin upływa 30 września 2018 r. Nagroda pieniężna w tej edycji wynosi 15 000 złotych.
 
Regulamin dostępny jest na stronie www.edytorstwo.polonistyka.uj.edu.pl (zakładka „Konkurs”). Pytania można kierować na adres: konkurs.opim@gmail.com
logo_Nagroda_Poe-page-001
About the author
Kinga Młynarska
Mama dwójki urwisów na pełny etat, absolwentka filologii polskiej z pasją, miłośniczka szeroko pojętej kultury i sztuki. Stawia na rozwój. Zwykle uśmiechnięta. Uczy się życia...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *